Nederlands racetalent rijdt dit jaar voor een topteam in de GP3

De GP3 wordt een raceklasse om extra in de gaten te houden dit jaar. De 22-jarige Steijn Schothorst heeft vandaag de overstap gemaakt naar een topteam, waarmee de kansen op Nederlandse aanwezigheid op het ereschavot opeens hard zijn gestegen.

Schothorst maakt de overstap van Campos Racing, het team waarmee hij vorige jaar twee vijfde plaatsen veroverde, naar het Engelse Arden Motorsport (filmpje). Een stap omhoog, want Arden staat bekend als een van de sterkste teams in het GP3-veld. "Podiumplekken zijn dit jaar dus absoluut haalbaar," laat de coureur in een reactie aan ons weten. En we weten allemaal waartoe podiumplekken of zelfs een kampioenschap kunnen leiden: GP3 GP2 F1. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen, hij krijgt in huis geduchte concurrentie van teamgenoten Niko Kari (Red Bull-junior) en Leonardo Pulcini (Spaanse Formule 3-rijder). 

De kansen bij Arden, dat twintig jaar geleden door Red Bull-teambaas Christian Horner werd opgericht, zijn dus uitstekend. Zowel in 2012 als in 2013 werd een coureur van dat team kampioen. Dit jaar worden er in de GP3 Series acht races verreden, waarvan zeven in het voorprogramma van de Formule 1 (kalender HIER). De specs van de GP3-auto's blijven nagenoeg gelijk aan vorig jaar: een chassis van Dallare, gevuld met een 400 pk sterke 3,4-liter V6.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecf1620aba9e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });