U zoekt een Lamborghini Gallardo? Dit staat er te koop

Hij ziet er niet eens zo heel gedateerd uit, maar de Lamborghini Gallardo kwam toch echt al in 2003 op de markt. Daarom rekenen we hem vast tot de youngtimers, maar het maakt de V10 ook een mooi ding om in te investeren voordat ze weer duur worden.

Als je zin hebt in een spannende auto, dan is de Lamborghini Gallardo echt iets voor jou. Hij is niet alleen spannend op de manier dat een Ford Mustang spannend is op een Cars & Coffee. Naast van de weg slippen is de baby-Lambo ook nog eens extra spannend omdat hij regelmatig verandert in een carbecue. Koop je er een, wat al kan vanaf zestigduizend euro, dan doe je er goed aan om regelmatig te checken of alle slangenklemmen nog vastzitten en of je geen olie over je motorblok aan het gieten bent door een losse leiding. Om het bij Youngtimers te houden hebben we onze zoektocht beperkt tot en met het bouwjaar 2008, zodat we nog net de LP560-4  mee kunnen pakken.

Voor de gefacelifte Gallardo moet je nog steeds met een serieuze bak geld naar verkopers lopen. Deze LP560-4 met handbak werd in 2008 geleverd in Duitsland en heeft in de afgelopen jaren maar 39.333 kilometer afgelegd. Dan is hij vrijwel zeker niet meegeweest met een Gumball-achtige rondtoer door Europa. Van de handschakelversie zijn er wereldwijd maar 78 verkocht.

Voor €170.000 minder dan de Gallardo hierboven krijg je ook 100 kilo minder auto mee, het is immers de ultralichte versie van de Lambo (van voor de facelift). De auto werd oorspronkelijk geleverd in Brussel, maar al vanaf de tweede eigenaar reed de auto door Nederland. De vorige eigenaren reden er 34.496 kilometer mee. Ook dit betreft een exemplaar met een handbak.

In Duitsland kun je met 71 duizendjes 142 vijfhonderdjes een Gallardo E-Gear met maar 21.000 kilometer meenemen. De auto heeft geen klappers gemaakt en is onder het legergroene wrapfolie zilvergrijs.

Hoewel zo'n beetje alle Gallardo's in het geel lijken te zijn verkocht, duurt het tot de vierde occasie voordat we er ook een treffen. Het is het eerste exemplaar dat meer dan een ton op de teller heeft staan: 114.550 km. Daarnaast is het de eerste Lambo die minder dan 70k hoeft op te leveren. De auto werd origineel in Nederland geleverd en staat in Rotterdam te koop.

Voor een paar tientjes minder heb je een knalgele Lambo met minder kilometers onder de wielen: 75.900km. De auto heeft de robotschakelbak E-gear en de verkoper zweert dat er nooit in de auto is gerookt. 

Afgewrapt met een gunmetal grey plasticje, maar eronder krijg je een Gallardo die zwart metallic is, ook helemaal niet erg. De auto is getuned, waardoor de uitlaat in het midden van de achterkant zit. Maar het piece de resistance is de trekhaak die erop zit. Kun je met Lambo en caravan op pad! De kilometerstand van de handgeschakelde auto is 144.800.

In België kun je terecht voor een Gallardo met 80.000 kilometer op de klok. De koppeling heeft wat leven meegemaakt maar zit volgens de verkoper nog op de helft van zijn gebruiksduur, terwijl de remschijven nog 80% te gaan hebben en de banden zijn nieuw. 

Je moet er helemaal voor naar München, maar daar kun je dan de goedkoopste Gallardo van Nederland, België en Duitsland vinden voor maar iets meer dan zestigduizend euro. De auto reed 47.000 kilometer en heeft de E-gear automatische versnellingsbak. De auto is nu van de derde eigenaar. Nadeeltje is dat er iets mis is met de oliedruk. De verkoper waarschuwt dat de pomp kapot kan zijn, of dat er verkeerde olie in de auto zit.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e52db661bdd6', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });