CO-vergiftiging op Belgische kartbaan: 70 mensen vallen om

Geen aangenaam begin voor een kartbaan in Waver. In de hal rondom de 650 meter lange kartbaan werd het zuurstof langzaam verdreven door uitlaatgassen.

De kartbaan (layout) zou dinsdag pas officieel open gaan, maar werd gisteravond al ingezet voor een privéfeestje voor 150 genodigden. Volgens de Belgmedia kreeg de afzuiginstallatie de uitlaatgassen van de karts niet weggewerkt, waardoor de ruimte zich ongemerkt met het reukloze koolmonoxide vulde, dat bij inademing in het bloed komt en zuurstof wegtrolt. Gevolg: vijf aanwezigen liepen een ernstige vergiftiging op, twaalf aanwezigen een lichte, de rest werd geclassificeerd als 'onwel'. 

Een rampenplan, crisiscentrum en evacuatie volgde, maar volgens de autoriteiten is iedereen inmiddels buiten levensgevaar. Verder informatie over de toestand van de slachtoffers is nog niet naar buiten gebracht. 

Enfin, zinspeelt u op het omleggen van uw personeel/afdeling/schoonfamilie? Kom karten bij Wavre Indoor Karting onder de geurloze rook van Brussel. Grote Opening op 14 februari.

Instant update. Ondanks de zelfpromotie heeft Tim een punt. Er is een beter alternatief en het heeft een stekkeraansluiting.