Het is zover: Pal-V verkoopt vliegende auto's

Zet het Wilhelmus maar op, dit is een geschikt moment voor nationale trots. Nederland verkoopt weer zelfbedachte auto's. Sterker nog, Nederland verkoopt vliegende auto's en dat doet bijna niemand ons na.

Vanaf vandaag kun je naar een dealer lopen en vragen om een vliegende auto zonder dat ze je meteen lachend de showroom uitzetten. De Pal-V Liberty is hier. Het bedrijf uit Raamsdonksveer belooft ons al jaren met een echte auto te komen die ook kan vliegen en vandaag lijken ze de belofte waar te maken. In 2012 vlogen ze met hun prototype al een paar rondjes. Dat ding was een combinatie van een Carver met een autogiro en een duwschroef achter de auto. De nu getoonde uiteindelijke versie is een doorontwikkeling van dat idee.

Vandaag zijn de eerste (computer)beelden van de productiemodellen vrijgegeven en is de verkoop officieel van start gegaan. De vliegauto komt er in twee versies, de Liberty Pioneer en de Liberty Sport. De Pioneer is de eerste productierun van 90 exclusieve exemplaren en de Sport is de 'gewone' productieversie die daarna gebouwd gaat worden.Wat het exacte verschil tussen de twee uitvoeringen is, geeft de fabrikant niet aan. 

We zien op de beelden een doorontwikkelde Carver met een flink imperiaal op het dak. De constructie op het dak zijn de wentelwieken van het autogirosysteem. Helemaal achterop zit een opvouwbare propellor. Wat we ook zien is dat het uiteindelijke model inzakt als hij in straatmodus is, waardoor de auto er als een vrij sportieve driewieler uitziet. Net als de Carvers kantelt de auto in bochten.

De aandrijving van de Pal-V gebeurt door twee motoren van Rotax. Het voordeel daarvan is evident: als één ervan het begeeft kun je de andere altijd gebruiken om een (nood)landing mee te maken. Door de autogiro/gyroplane zou de Pal-V overigens ook moeten blijven vliegen als beide motoren uitvallen: hij valt niet als een baksteen naar beneden. Een ander voordeel dat Pal-V noemt is het feit dat je in het geval slecht weer met je vliegtuig de weg op kunt en onder de storm door kunt rijden.

De leveringen zouden in de loop van 2018 op gang moeten komen en later dit jaar verwacht Pal-V de eerste preproductie-exemplaren te hebben.  Wil je er een hebben, dan moet je snel met vijf ton op zak naar een dealer rennen.