Spaanse politie arresteert makers van neppe Ferrari's en Lambo's

Nagemaakte supercars zijn als opblaaspoppen. Maar hee, daar bestaat ook een markt voor. In Spanje was een bedrijf actief dat sneue mannen (m) aan slappe aftreksels van het echte werk hielp.

In de eerste plaats: een auto is geen Louis Vuitton-tasje. Zoals menigeen zal zijn opgevallen, zijn auto's nogal groot en bovendien zorgvuldig gemaakt. Dit geldt zeker voor supercars, wat het stukken moeilijker maakt om ze te vervalsen. Stevie Wonder is echter niet de enige blinde. En daar vaart voer een Spaans bedrijf wel bij.

Aangezien een neppe Ferrari van mijlenver te herkennen is, had de policia al snel in de gaten dat er iets niet klopte toen ze een mislukte kloon op straat tegenkwamen. Dat bracht ze op het spoor van een garage die zich heeft gespecialiseerd in het vervaardigen van Fellalies en vergelijkbare autocratische adel. Bijvoorbeeld door de motor voorin te leggen in een middenmotormodel.

De politie over wat ze vonden in de garage in het noordoosten van Spanje: "verschillende onderdelen, specifieke benodigdheden voor het maken van neppe merktekens, mallen voor autobody's en documentatie voor deze auto's". Sommigen zouden zeggen dat ze hier te maken hadden met een professionele bende, anderen zouden zeggen dat we verzorgers van de visueel gehandicapten en de Make a Wish Foundation herkennen.