Max Verstappen maakt zelfs milieudoelstellingen leuk

Wat leeft er in Nederland buiten milieugekkies, fijnstofzeloten en bosbouwers? Max Verstappen. Waarom zou je die gekkigheid dan niet met elkaar combineren en een circuit aanleggen in milieukundig deuggebied? Inderdaad, nergens om.

De polder, Almere, Lelystad, de Noordoostpolder, wat kan een mens ervan zeggen? Welnu, het landschap en de architectuur zijn er kut, maar er werken gewoon donders veel mensen die wij de backbone van Nederland noemen. Dus wij zijn de eersten om toe te juichen dat er een circuit in de buurt van Emmeloord komt.

Even een sit-rep: "De stichting iChallenge en Corporation MyEarth hopen binnen vijf jaar nabij het uit te breiden vliegveld van Lelystad een Nationaal Sport- en Evenementenpark (NSE Lelystad) te realiseren. Centraal in die plannen staat een heus Formule 1- en endurancecircuit van acht kilometer. (...) De kosten bedragen circa 500 miljoen euro, waarvan 100 miljoen voor het circuit, en moeten worden gedekt door de exploitatie van het in de Metropool Regio Amsterdam aan te leggen 'duurzaam prestatiegroen'".

Politici zijn, net als wij, simpele mensen. Voer ze gewoon wat modewoorden en er komt een stip aan de horizon met visie, commitment en extra stukjes feedback. Het modewoord van dit moment is 'duurzaam'. Dus wat als we nu bosbouw en CO2-reductie kunnen verbinden met de bouw van een Formule 1-circuit? Dan moet dat er gewoon komen.

Lelystad en de polder kunnen het gebruiken. De mensen daar, van Almere tot de Noordoostpolder, verdienen het wat meer toestroom te krijgen dan alleen familie die noodgedwongen op bezoek komt. Waarom geen trekpleister openen en Formule 1 naar het summum van Nederlandse landwinning trekken en meeliften op de nationale begeestering die Max Verstappen teweeg brengt? Inderdaad, nergens om. Make the polder great again!