Fake news. De Cadillac van Donald Trump is te koop

Nu Donald J. Trump zich verplaatst per Marine-/Air Force One en The Beast heeft hij geen eigen Caddies meer nodig, verkopen die handel. Deze Cadillac Brougham uit 1988 was al een tijdje uit dienst van The Donald, maar is desondanks legendarisch.

In Engeland kun je voor €58.500 een Cadillac Brougham Limousine aanschaffen. Dat is een flinke smak geld voor een bak die inmiddels al zo oud is dat besturen van studentenverenigingen er lachend voorbij lopen en hun geld aan een jaren negentig modelletje uitgeven. Hij is zo bizar duur omdat het een van de twee Broughams is die Caddie voor De Donald bouwde in 1988.

Eigenlijk is het ook een bewijs voor het grillige bestaan van Donald Trump. De man is een opstapeling van succes, maar ook van faals. Maakt voor een ondernemer niet uit, hij doet het met zijn eigen geld. Of anders weet hij anderen te overtuigen van zijn succes en doen zij het met hun geld (dat dan nog steeds hun eigen geld is). Als overheidsdienaar boet hij alles echter met het geld van de gemeenschap, wellicht moet hij daar nog even op oefenen. Maar laten we niet afglijden op politieke bespiegelingen, terug naar de auto. Trump overtuigde Cadillac er halverwege de jaren 80 van dat zijn naam in combinatie met een limo echt een briljante marketingstunt zou zijn. Iedereen wil immers een Trump-Cadillac hebben. De fabrikant zou er vijftig bouwen en volgens Donald zouden ze in no-time verkocht worden. 

Uiteraard zat niemand met geld te wachten op een auto die gecustomized was voor iemand anders en zo werden alleen de twee exemplaren die Trump zelf bestelde daadwerkelijk gebouwd. Een van de auto's vond  zijn weg naar Engeland, waar het ding nu te koop staat. De auto heeft naast de standaard toevoeging van een paar meter extra beenruimte een gouden (goudkleurig) Cadillaclogo op de grille staan en op een van de twee achterbanken is een lauwerkrans met daarin de tekst 'Cadillac Trump' geborduurd. De auto ziet eruit alsof hij vooral van binnen behoorlijk is afgeleefd. Er kan wel een restauratie tegenaan, maar dan kun je voortaan wel vanaf de achterbank de file commanderen om op zij te gaan voor je ego.