Garages opgelet, mannen willen online autos kopen

Stop de persen en herschik de letterbak, want er is wederom een onderzoek waaruit blijkt dat mannen auto's graag online kopen. We moeten alleen vrouwen nog zover krijgen.

Buying shit you don't need with money you don't have. Zoals een nagelnieuwe familiewagen. Mannen zijn er goed in. Niet alleen bij een fysieke dealer, maar nog liever via de interwebs. Dat blijkt uit onderzoek van eBay. Het lijkt verdacht omdat eBay belang heeft bij de genoemde uitkomst - en is misschien ook wel verdacht - maar een online retailer van dit formaat heeft data waar je bang van wordt. Ook van consumenten die hun wielen níet op internet kopen. Het is dus niet zo dat eBay geen enkel recht van spreken heeft.

Enniewee, het onderzoek had wat opmerkelijke conclusies. Zo zei 87 procent van de duizend respondenten eerst op internet onderzoek te doen voordat ze overgingen tot koop. (Discutabel of des te opvallender: jaarlijks gaan er alleen al in Nederland nog steeds duizenden oude Britten van de hand.) 

Ook zei 63 procent waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk auto's online te kopen in de toekomst. Hoewel van de panne des levens niemand een program heeft, zeiden mannen veel vaker van vrouwen dat zij dit van plan waren en daadwerkelijk deden. Mannen kopen twee keer zo vaak hun auto op eBay als vrouwen. Zoals gewoonlijk zijn vrouwen verstandiger. Mannen kopen niet online omdat ze willen weten hoe een wagen rijdt, vrouwen omdat ze de staat van het voertuig willen inspecteren. Daarmee drukken vrouwen op de voortdurend zere plek van online retail: eigen ogen gaan voor een beeldscherm.