HYPE. Red Bull Racing presenteert nieuwe F1-auto

Om 13:13 heeft Red Bull Racing de nieuwe werkruimte van Max Verstappen en Daniel Riccardo wereldkundig gemaakt. Wat een beauty.

De Red Bull Racing RB13 werd in de afgelopen week meermaals bestempeld als 'agressief' en 'sexy', waar absoluut geen woord van gelogen is. Net als bij veel andere F1-teams is er een haaienvin toegepast en is de rake van de auto (kont hoog, neus laag) weer opvallend groot. De auto is volgens 2017-specificaties opgetuigd, wat inhoudt dat de voorvleugel een spitsvorm heeft, de achtervleugel is gegroeid, en de body in totaliteit 20 cm breder is geworden. 

Red Bull heeft een video van de RB13 vrijgegeven, maar er ontbreken nog veel aerodynamische details (side fins, whale-tail). We vermoeden dat dit nog niet het complete aeropakket is. Dat houdt het team dus nog even onder de pet.

Met de Brit Adrian Newey als technisch directeur is de verwachting dat Red Bull Racing in de top zal meestrijden en zowel Max als Daniel geregeld podiumplekken scoren. Newey staat er om bekend nieuwe regels altijd maximaal te benutten en de allerbeste aerodynamica toe te passen. Tegelijkertijd weten we pas in het raceweekend van de Australische GP hoe de verhoudingen écht liggen, al zullen de tests van volgende week in Barcelona al een aardige indicator zijn. Wat ons wel opviel is dat er in de neus van de RB13 een vreemd vormgegeven luchtinlaat zit, iets dat we bij andere auto's niet hebben gezien. Is het een luchtinlaat voor de S-duct of heeft Newey iets ander bedacht?

Bekijk ook:

Verstappen hoopt op saaie races