Haas F1 onthult nieuwe F1-bolide: haaienvin done right

Waar Red Bull Racing slechts summiere details van de RB13 heeft blootgegeven, is het Amerikaanse Haas F1 een stuk minder terughoudend. Hier is de VF-17 in volle glorie.

Haas F1 was vorig jaar de frisse nieuwkomer die het beslist niet onverdienstelijk deed. Ze pakten de achtste plek, ruilden Gutiérrez in voor Magnussen en verschijnen dit jaar opnieuw met een Ferrari-krachtbron op de grid. De livery van de nieuwe auto is grotendeels gelijk gebleven, hoewel het grijs een stuk donkerder is. Opmerkelijk: de haaienvin - met inkeping - is er strak uit komen te zien. Iets dat Force India met hun Trump-muur hopelijk nog op andere gedachten brengt (anders hebben we hier nog een suggestie). 

Het reglementenrecept van 2017 is ook hier van toepassing: de barge boards werden breder en vol vinnen gehangen, de voorvleugel is breder en achteraan drukt een lagere en bredere spoiler op de 405 millimeter brede Pirelli's. Teambaas Guenther Steiner over de aanpassingen: "I think the pedal box is the same, but all the rest is very different from last year’s car. You always try to make a faster car, which is normally a lighter car. Now we can put on more ballast and get better weight distribution. The aero is completely new, as are the tires, so we needed to have some built-in adjustability."

Morgen begint Haas F1 met testen in Barcelona. Hieronder alvast wat footage vanaf het circuit.