Elon Musk geeft vriendjes voorrang bij Tesla Model 3

De eerste Tesla Model 3's die gebouwd worden gaan niet naar de mensen die als eersten een aanbetaling deden op de auto. Elon Musk heeft besloten om de auto eerst alleen aan bevriende mensen te leveren, die zouden beter tegen een probleem kunnen.

Wie erop hoopte dat hij hoog op de wachtlijst voor de kleine Tesla staat en daardoor als een van de eersten in de nieuwe accumobiel uit Californië kan rijden, heeft pech. De grote leider zelf heeft in de wachtlijsten zitten shufflen. Het personeel van Tesla en SpaceX krijgt voorrang bij het uitleveren van de 'founders' serie. De eerste modellen 3 worden in het derde kwartaal van dit jaar verwacht. 

Musk wil ervoor zorgen dat hij makkelijk feedback kan krijgen over de kwaliteit van de auto's. Het personeel hoeft niet langs de dealer om over een rammeltje hier of een frutseltje daar te praten. Als er grotere problemen zijn, kan hij er daardoor ook voor zorgen dat ze niet meteen breed uitgemeten worden in de (social) media. Volgens Musk is het 'good to have a feedback loop before customers experience them'. Nadat het personeel hun auto heeft gekregen zijn de bewoners van Californië aan de beurt.

De productie van de auto moet in juli van start gaan met ongeveer duizend auto's per week. In augustus moeten er al 4.000 per week uit de Gigafactories rollen, terwijl er in de daaropvolgende maanden telkens duizend per week meer gebouwd gaan worden, totdat er in 2018 tienduizend per week gemaakt worden. Daarmee zouden de eerste vierhonderdduizend bestellers eind volgend jaar al allemaal hun auto hebben ontvangen.