BMW waarin Tupac fataal werd beschoten staat te koop

In 1996 werd rapper Tupac Shakur in Las Vegas dodelijk getroffen tijdens een schietpartij. Hij zat in een nagelnieuwe BMW 750iL die nu de uwe kan zijn voor maar liefst anderhalf miljoen dollar.

In de goede oude tijd waren legendarische rappers nog gewoon hele of halve criminelen. Deze jongens waren daadwerkelijk straat, dat was geen pose. Probleem daarmee is dat lidmaatschap van vrijetijdsverenigingen als de Crips en de Bloods dodelijk kan zijn. Daarover kan Tupac niet meer meepraten.

Hij werd in 1996 dodelijk getroffen door vier kogels en overleed enige tijd later in het ziekenhuis. De auto waarin hij zat was een destijds gloednieuwe BMW 750iL. Het ontwerp van die wagen is bijzonder mooi oud geworden. Wat betreft design waren dat sowieso gouden tijden, want deze specifieke E38 was de grote broer van de E39-Fünfer. Ingetogen, stijlvol en bovendien heel erg pre-Chris Bangle.

Hoewel eerder Tupacs Hummer werd verkocht, staat de BMW voor een stuk meer te koop. De lijkwagen is volledig gerestaureerd, zeer luxueus en voorzien van een fijne V12. Oh en de kogelgaten in het interieur zijn behouden gebleven. De prachtige ultraBeamer (de velgen zijn vervangbaar) staat te koop. Geen veiling, geen gemarchandeer, gewoon anderhalf miljoen dollar neerleggen. Veel geld, maar denk aan de woorden van de meester: "Reality is wrong, dreams are for real". Nu de portemonnee nog.