Sauber strikt Tatiana als ontwikkelingsrijder

Eens in de zoveel jaar is er een team dat de stap durft te nemen om een vrouw aan te nemen als development driver. Sauber heeft al een vrouwelijke teambaas en toont nu de ballen om Tatiana Calderón te tekenen als team member.

'Ja maar wacht eens even, Sauber heeft geen geld en vrouwen krijgen altijd minder betaald dan mannen. Is dit niet gewoon een goedkoop vullertje?' Wij vinden uw gedachte wel een beetje seksistisch en weinig genderneutraal. Inderdaad staat Sauber de laatste jaren niet bekend als een welvarend team, maar met de Zweeds/Zwitserse overname van vorig jaar is de ergste nood weg. Tatiana Calderón kan gewoon autorijden, ze rijdt het komend seizoen ook in de GP3, maar heeft de developmentstoel wel te danken aan sponsor Telmex (hetzelfde bedrijf dat Checo Perez bij Force India sponsort).

Desondanks gaat de 23-jarige Colombiaanse zeer waarschijnlijk nauwelijks in de auto zitten. Ze zal voornamelijk plaatsnemen in de simulator van Sauber. Mocht ze daadwerkelijk in een Formule 1-wagen stappen, dan is ze de eerste vrouw in de F1 sinds Susie Wolff. Wolff reed in 2015 een test op Silverstone in de Williams. Hee, een verband: ook Williams heeft een vrouwelijke team(co-)baas en weinig geld.