Voor DS, dat zich in 2014 'afsplitse' van Citroën, is de DS7 Crossback de eerste helemaal zelf ontwikkelde auto. Voor de aandrijving is er een keus uit vijf verschillende verbrandingsmotoren en vanaf 2019 ook een een plugin hybride, die in goed Frans E-Tense gaat heten. De hybrideversie heeft op beide assen een elektromotor van 109 pk, waardoor die variant ook vierwielaandrijving biedt. De bijbehorende benzinemotor levert 200 pk. Gecombineerd leggen alle motoren maximaal 300 pk op de weg. In de volledig elektrische modus komt de auto zestig kilometer ver voordat er koolstofpower moet worden bijgeschakeld. Dezelfde aandrijflijn gaan we waarschijnlijk ook zien in de grote DS9.
De DS7 komt in eerste instantie met drie benzinemotoren en twee zelfontbranders. De 225 pk en de 180 pk benzinemotoren worden standaard aan een achttrapsautomaat vastgeschroefd en de derde, met 130 pk, heeft een handgeschakelde zesbak. De kleinste dieselmotor (130 pk) geeft je keuze uit de handbak of de automaat, terwijl de versie met 180 pk altijd aan de automaat gekoppeld wordt.
De auto krijgt alvast een aantal rijhulpmiddelen mee. Dankzij de DS Connected Pilot kun je tot 180 km/u je handen van het stuur loslaten: de auto blijft vanzelf in zijn rijbaan rijden. Uiteraard parkeert de auto zichzelf op verzoek en hij let op dat de bestuurder niet in slaap valt.
DS zou zijn naam geen eer aan doen als er niet iets bijzonders in de vering zou zitten. De auto scant de weg om te zien of er oneffenheden in aantocht zijn. De computer gebruikt een aantal sensoren, waaronder een camera en bepaalt of de demping van elk individuele wiel harder of zachter gezet moet worden. In een grote SUV kan dat best een uitkomst zijn.
En dan het uiterlijk. Het is zeker niet de lelijkste SUV/Crossover die ooit onze oogballen passeerde, maar om nou te zeggen dat het een mooie auto is... Voor een DS is het eigenlijk ook wel een beetje een gewone auto. Toegegeven, er zitten wat leuke details in. Kijk naar de achterlichten en de dagrijverlichting, maar over het algemeen zou je er net zo goed een Peugeotlogo op hebben kunnen plakken, of om vast een beetje op de toekomst in te spelen: een Opel-logo.