Ook Tesla is een hellhole voor vrouwen

Uber schijnt een misogyne orgie te zijn. Volgens een vrouwelijke ingenieur kunnen we hetzelfde zeggen over Tesla. Ze werd zelfs nagefloten in de fabriek. Het moet niet gekker worden.

Dit alles vernemen wij uit - hoe kan het ook anders - The Guardian. Mevrouw AJ Vandermeyden werkt bij Tesla en spreekt zich publiekelijk uit over vrouwonvriendelijke praktijken. Wat dat betreft +1, want dit is geen achteraf backstabben. En wie het verhaal leest, merkt sowieso dat Vandermeyden alleszins redelijke klachten heeft.

De papieren zaadsok der deugers die The Guardian is, probeert het verhaal richting seksuele intimidatie en toxic masculinity te sturen. Maar dat is doodzonde, want uiteindelijk bestaat de dappere wanhoopskreet van de ingenieur uit twee perfect redelijke bezwaren: mannen die minder gekwalificeerd zijn hebben geregeld promotie ten koste van vrouwen gekregen en vrouwen krijgen niet hetzelfde betaald als mannen op dezelfde positie. 

Als het klopt wat Vandermeyden zegt, heeft ze gewoon een punt. Er is geen reden om mannen principieel beter te belonen dan vrouwen. Gedram van vrouwen die worden nagefloten op de fabrieksvloer kunnen we nauwelijks serieus nemen (intimidatie is iets anders, for the record), maar als ze dit kan hardmaken, heeft Sint Elon nog een stuk meer werk te verzetten. Ze gaat er in ieder geval mee naar de rechter, wat nog buitengewoon interessant kan worden.