Volkswagen Sedric: het zelfrijdende busje dat er nooit kwam

That's a first. Voor het eerst heeft de Volkswagen Group een auto gepresenteerd die gebouwd is door alle merken binnen de groep.

De Volkswagen Group strooit aan de vooravond van de autosalon van Genéve niet alleen met knallers als de nieuwe Volkswagen Arteon en de Lamborghini Huracan Performante, er wordt ook aan de onvermijdelijke Ottomotorloze toekomst gedacht. En wel met dit vierkante hipbusje, dat rechtstreeks uit de filmset van I, Robot II kwam zoemen. Het draagt de naam Sedric Concept en biedt plaats aan vier rijbewijsloze personen. Een stuur- of pedaalinrichting is er niet, alles is autonoom en elektriek aangedreven. Een bestemming invoeren gaat per app.

Het interieur oogt als een treincoupé met aan weerszijde banken die in het midden worden gescheiden door een armsteun. De deuren zijn grotendeels van glas en schuiven naar links en rechts open. Achter de achterbank zien we dat er een klein tuintje met fugazi planten is aangelegd, wat maar weer eens aantoont dat de auto-industrie nog totáál geen idee heeft over hoe de 100% autonome auto eruit gaat zien

Gelukkig is het nog maar een concept.