Victorie! Nieuwe Spyker krijgt 5.0 V8 van Koenigsegg

Victor Muller staat met een grote primeur in Genève: hij heeft exact dezelfde auto als vorig jaar bij zich, maar dan met minder onderdelen: het dak is er nu af. En er is motornieuws van Koenigsegg voor de C8 Preliator.

Het is niet helemaal eerlijk om een totaal andere auto te verwachten als de aankondiging ons een Spyker C8 Preliator Spyder belooft. Toch is de zoveelste Spyker die nooit de weg gaat zien een beetje teleurstellend te noemen.

Het spectaculaire nieuws is echter dat Christian von Koenigsegg in hoogst eigen persoon bij de onthulling aanwezig was. Hij en Victor Muller zetten er de handtekening onder een contract voor de levering van de motoren van de C8 Preliators.

Koenigsegg levert de 5.0 liter V8 met drysump die 600 pk produceert. Voor de kleine Zweedse autofabrikant is het waarschijnlijk eenvoudig om het productievolume van nul auto's per jaar aan te kunnen.

Gezien het grillige verleden van het merk Spyker en de illustere leider van de fabriek, kan Victor Muller weer rekenen op een hoge score op de eigen Victor Muller haalbaarheidsschaal. De Preliator Spyder met Koenigsegg-aandrijving verdient de volle vijf Victor Mullers.