Zoef. Renault wil elektrisch racen met de Zoe e-Sport Concept

Na een paar kampioenschappen in de Formule E vindt Renault het tijd om ook eens met eigen auto's te racen zonder uitstoot. In Genève hebben de Fransen daarom een opgevoerde Zoe bij zich. Haal het conceptstickertje er maar af, Renault.

De Renault Zoe rijdt al een paar jaar op onze wegen rond, maar op circuits kom je het autootje waarschijnlijk niet tegen. Reden voor de Fransen om hun elektrische kleintje onder handen te nemen met wat racing pedigree. Ze gebruiken daarvoor het standaardconcept van Renault Sport: plak er een gigantische spoorbreedte onder en voeg meer motorvermogen toe. 

In het geval van de Zoe betekent het dat er ook een extra motor werd toegevoegd. De twee motoren leveren bij elkaar 466 pk, wat meer is dan er in de Formule E-auto's zit. Elke motor heeft zijn eigen batterijenpakket. De twee sets batterijen leveren gezamenlijk 40 kWh en wegen 450 kg (op een wagengewicht van 1.400 kg).

Net als in de formulewagen worden de accu's en de motoren op temperatuur gehouden met lucht- en waterkoeling. De radiateur zit achter de de voorbumper verstopt en is de reden waarom er veel meer gaten in de raceversie zitten dan in de wegauto.

Vooruit Renault, niet alleen maar teasen, aan de slag. Iedereen zit te wachten op een elektrische raceklasse waarin auto's makkelijk tegen elkaar aan kunnen rijden. En doe meteen ook een homologatieversie, dit is de elektrische hot hatch die we willen hebben.