Toyota wil drie echte sportwagens maken

Naast de nieuwe 'Supra' die Toyota met BMW ontwikkelt moeten er nog twee sportauto's komen in het gamma van Toyota. Het bedrijf wil weer meedoen in de top, 'zoals het twintig jaar geleden deed'. Gazoo Racing gaat ervoor zorgen.

Vroeger had Toyota de Celica, MR2 en Supra om in verschillende klasses een sportieve wagen te kunnen verkopen. Momenteel is daar eigenlijk niks meer van over, maar als het aan Tetsuya Tada ligt komt daar verandering in. En het ligt aan Tetsuya Tada, hij is immers de CEO van Gazoo Racing, de sportieve tak van het Japanse bedrijf.

Tada wil met de nieuwe GT86 in de voetsporen van de Celica treden, de 'Supra' moet zijn eigen schoenen vullen, terwijl de MR2 door een nog onbekend model opgevolgd gaat worden. De Gazoo-baas noemt de drie auto's 'The Three Brothers' en hij wil ze zo snel mogelijk in de showrooms en op de weg hebben.

Vooral het nieuws dat er een nieuwe MR2 aankomt zal de liefhebbers van sportieve cabrio's aanspreken. Die auto moet aan de ene kant zo licht en simpel mogelijk worden, in de geest van de GT86. Toch wil Gazoo er ook een hybride aandrijflijn in verwerken om aan toekomstige uitstootrichtlijnen te kunnen voldoen. Een kleine hybride roadster klinkt ook als een interessant vooruitzicht.

De nieuwe Supra moet een auto worden die wat wegheeft van de Porsche Cayman. Die Duitser is een van de auto's waar Tada enorm van gecharmeerd is. 

Voorlopig moeten we het op het gebied van supersportieve Toyota's echter nog even doen met de Yaris GRMN. Gezien de 210 pk die daarin zit is dat overigens geen straf.