De nieuwe MICHELIN Pilot Sport 4 S rijdt moeiteloos naar de top

Je hebt banden en je hebt MICHELIN Pilot Sport 4 S. De MICHELIN Pilot Sport 4 S is een ultra high performance-band en staat als vervanger van Michelins Pilot Super Sport Band schaamteloos aan de top.

Ontwikkeld op onder andere het circuit van Le Mans, staat de MICHELIN Pilot Sport 4 S garant voor ongekend rijplezier door extreme precisie en uitstekende stuurprestaties voor zowel sportwagens als sedans. 

Plakt aan de weg

Met MICHELIN Pilot Sport 4 S sta je altijd in optimaal contact met de weg en beschik je altijd over excellent remvermogen, of de weg nu droog of nat is. Dit wordt mogelijk gemaakt door de ‘bi-compound’-technologie. De banden maken gebruik van twee verschillende rubbersamenstellingen die the best of both worlds brengen: op het buitenste deel van het loopvlak is een nieuwe hybride rubbersamenstelling toegepast die de grip op droog wegdek bevordert, terwijl de binnenzijde is voorzien van een uniek mengsel van silicium en functionele elastomeren die de band een goede grip bieden op alle natte ondergronden. Deze topprestaties op zowel droog als nat wegdek zijn vaak onverenigbaar, maar deze dubbeltechnologie stelt MICHELIN Pilot Sport 4 S-banden in staat om altijd te excelleren, zowel op de weg als op het circuit.

Als beste getest

Tijdens tests door de onafhankelijke Duitse organisatie TÜV SÜD liet MICHELIN Pilot Sport 4 S zijn vijf concurrenten op verschillende prestatiegebieden achter. De remweg van 100km/u naar stilstand was op droog wegdek bijna een meter korter dan de beste van zijn directe concurrenten. Op nat wegdek en vanaf een snelheid van 80km/u was de remweg met een buitengewoon indrukwekkende 27,7 meter bijna 2,5 meter korter dan de eerste der verliezers. Ook op het circuit blijkt dat de MICHELIN Pilot Sport 4 S een klasse apart is. Op een kort circuit van 2,6 kilometer is de MICHELIN Pilot Sport 4 S gemiddeld een seconde sneller dan zijn tegenstrevers. 

Gemaakt op het circuit

De prestaties mogen niet verbazen, want de autosport is het laboratorium waar de MICHELIN Pilot Sport 4 S is ontwikkeld. Op basis van unieke knowhow, materialen en methoden uit de autosport, bijvoorbeeld uit de FIA World Endurance Championship en dus ook de 24 uur van Le Mans, de Formule E en het World Rally Championship, beschikt Michelin over alle ingrediënten voor een unieke band. De MICHELIN Pilot Sport 4 S is dan ook een van de beste en sportiefste banden die ooit voor het grote publiek is ontwikkeld. Ze zijn in het bijzonder geschikt voor merken als Porsche, Ferrari, Mercedes-AMG, BMW M of de Ford Mustang.

Veilig voor de velgen

De MICHELIN Pilot Sport 4 S is ook nog eens mooi en veilig voor de velgen. De zijwanden van de band  hebben net als alle premiumbanden van Michelin een een fluwelen uitstraling door de Michelin Premium Touch Technology®. Daarnaast is de MICHELIN Pilot Sport 4 S om praktische en esthetische redenen uitgerust met diepe velgrandbescherming. Zo rij je je velgen niet stuk op een trottoirrand. MICHELIN Pilot Sport 4 S is beschikbaar in 34 afmetingen van zowel 19 als 20 inch. 

Wil je meer weten over de MICHELIN Pilot Sport 4 S? Op michelin.nl vind je alle antwoorden.