Een treurige taxibus, maar dan ultraluxe

De Mercedes V-klasse, niet bepaald het hoogtepunt in het modellengamma van de Duitsers. Kunnen we ze niet kwalijk nemen, want hoe maak je een aantrekkelijk busje? Qua uiterlijk is er weinig te doen, maar van binnen blijkt heul veel mogelijk.

Het passagiersgedeelte van een Mercedes V-klasse is normaal een slagveld vol kots (toeristentaxi) of een kaleidoscoop van jam, snot en chocola (kinderen). Daarom is het des te ongelooflijker om het interieur van deze Mercedesbus te zien als een rijdende privéjet.

Dit is het werk van OKÇU Individual Automotive Concepts en is te bewonderen in Genève. De Turkse customizer zegt 3350 uur kwijt te zijn geweest aan deze ultraluxe oase op wielen. Er is achterin ruimte voor vier personen, die kunnen genieten van extreem veel ruimte, hout, leer, televisie, opklaptafeltjes, een koffieautomaat, een koelkast en een kabinet voor flessen van het beste dat Franse wijngaarden te bieden hebben (hoewel het Cava-gehalte van de V-klasse natuurlijk hoog is).

Ook aardig is de hemel, want die representeert een euhm...hemel. Een detail dat van Rolls-Royce is gejat, maar hiermee niet alleen bereikbaar is voor de Britse adel, maar ook voor Britse vrijgezellenfeestjes. Wat een emancipatie. (Merk op dat alle ingrediënten er waren: bedrijf uit Istanbul, Mercedes-bus, beetje een imagoprobleem - en dat we 'Turkenbus' niet een keer hebben genoemd. Waarvan akte.)

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dec5d5065663', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });