Heeft Red Bull zich wel laten zien tijdens de tests?

De wintertests in Barcelona zijn achter de rug en volgens verwachting reed Mercedes voorop. Minder volgens de planning van de Hollandse fans was het feit dat Ferrari op de tweede plek rondreed. Wat gebeurde er met Red Bull, deden ze wel hun best?

Het lijkt erop dat Red Bull nog wat achter de hand houdt voor de seizoensstart van de Formule 1. Het team van Daniel Ricciardo en Max Verstappen is volgens de concurrentie nog niet met alles naar buiten gekomen tijdens de afgelopen twee testweken. En dat kan kloppen als we het commentaar van Helmut Marko erbij pakken. De Oostenrijkse meester zei dat zijn team pas nieuwe oplossingen introduceert als de oude methodes volledig uitontwikkeld zijn en perfect werken.

Die instelling leidde bij de tegenstanders tot vertwijfelde blikken. Sebastian Vettel vroeg zich zelfs af of ze wel met een nieuwe auto waren gekomen, maar gewoon de nieuwe banden en vleugels op hun oude auto hadden geschroefd. Bij Mercedes houden ze ook rekening met een verrassing uit de hoge hoed van Christian Horner en zijn kornuiten.

De Brit heeft tegen Auto, Motor und Sport gezegd dat hij nog een aas in zijn deck heeft laten zitten. We kunnen er volgens hem op rekenen dat dat er iets is, maar hij zegt erbij dat de verrassing iets anders is dan de meesten zullen voorstellen. Dat is wel een erg vage omschrijving. De Duitse journalisten interpreteren de verklaringen van Red Bull als een spectaculaire oplossing voor de auto die er niet zo spannend uitziet.

Dat laatste kan kloppen. Ook de aankondigingen dat de auto er waanzinnig agressief en sexy uit zou zien waren uiteindelijk wat overdreven. Het model van Red Bull is zeker goed om te zien, maar om het nou met zulke superlatieven te beschrijven. Voor de Nederlandse Max Verstappenfans is het in ieder geval te hopen dat er een truc uit de hoed komt. De resultaten van de tests wijzen erop dat er anders wel erg veel van het inhaaltalent van de jonge Limburger verlangd moet worden.