De handschakelaars sterven uit

Het is levensgevaarlijk om in Texas rond te rijden in een auto met een handbak. Bij een carjacking maak je extraveel kans om doodgeschoten te worden omdat je tegenpartij misschien niet weet hoe het werkt.

Door Houston rondrijden in een auto met een stick shift is gevaarlijker dan over een Afrikaanse steppe in een Franse dierentuin lopen terwijl je een neushoorn bent. De 47-jarige Pedro Aguilar moest zijn liefde voor het ware autorijden bekopen met de dood. Niet omdat hij een boom knuffelde, maar omdat hij werd neergeschoten. 

Het verhaal is schrijnend. Aguilar reed met zijn vrouw en tien jaar oude dochter in zijn auto door de Texaanse stad toen hij na het parkeren plotseling in de loop van een pistool keek. De Texaan werkte uiteraard mee met de overvallers, die het op zijn auto voorzien hadden. 

Het duo kansenjongeren van een jaar of twintig ontdekte al snel dat er drie pedalen en pook in de auto zaten in plaats van de verwachte hendel met P, R, N en D. Een wezenlijk probleem omdat het de aftocht belemmerde. In plaats van er als een haas vandoor te gaan, kozen de ellendeligen ervoor om Pedro op straat te executeren.  Daarna gingen ze er alsnog te voet vandoor.

Het ergste van het nieuws is nog wel het feit dat we niet weten wat er zo bijzonder was om de auto te stelen. In de video zien we alleen een Honda Civic. Geen auto om voor te sterven. You bastards.