Hier, koop een ultra zeldzame Aston Martin die niet zo mag heten

Het klinkt als de voornaam die een criminele eenletterige achternaam mist, maar de Taraf is wel degelijk een auto. Een soort Aston Martin zelfs, maar dan van Lagonda. Er staat er een te koop in Abu Dhabi.

De meeste mensen kennen de Aston Martin Rapide alleen maar van die aflevering van Top Gear waar de wagen in het strijdperk treedt met een Maserati Quattroporte en een Porsche Panamera. Er zijn meer mensen die een dodo hebben gezien, dan die hun ogen hebben laten rusten op de ontegenzeglijk mooie Rapide.

Maar het kan nog een graadje zeldzamer. Wie heeft bijvoorbeeld ooit een Lagonda Taraf ezieng? De Taraf  een vierdeurs-Lagonda die stiekem weer een Rapide is. Het is de eerste Lagonda in decennia - en er staat er nu een te koop in Abu Dhabi. 

Misschien is de Taraf geen belangrijke auto (meer een Aston Martin in drag; het onderstel is identiek aan dat van alle recente Astons tot aan de DB11), hij is wel ultra zeldzaam. De Taraf  bedoeld voor het Midden-Oosten, in het bijzonder voor klanten met visitekaartjes van ivoor, maar bleek vooralsnog geen succes. Er zijn slechts 48 exemplaren gebouwd, terwijl aanvankelijk op tweehonderd exemplaren werd gehoopt.

De vraagprijs is onbekend, maar de Taraf kostte nieuw een absoluut beschamende één miljoen dollar. Deze heeft nog geen zevenhonderd mijl op de klok, dus benieuwd wat de ultradure rip off waard is.