Aston Martin stopt met de Rapide

U vond dat een Tesla wel wat weg heeft van een Aston Martin als u tussen uw oogleden door kijkt? Dat is fout: toekomstige Aston Martins hebben wel wat weg van Tesla's: de Rapide gaat in 2018 al in het stopcontact om op te laden.

Terwijl wij onlangs nog met veel plezier reden in de DB11 waar een splinternieuwe turbogeladen V12 onder de motorkap ligt, heeft Aston Martin die motor alweer afgeschreven. Het ding komt in ieder geval niet in de Rapide te liggen. Die auto moet het volgend jaar namelijk helemaal zonder V gaan doen. Er komt ook geen V8 in en zelfs geen V6. De aandrijving gaat door onzichtbare en onhoorbare energie gebeuren: de Rapide gaat elektrisch. 

Om de vooruitgang te vieren heeft Dr. Andy Palmer zijn lolbroek aangedaan en een nieuwe naam voor de snelste vierdeurs ter wereld verzonnen: de RapidE. We zijn vooral benieuwd naar de uitspraak van de 'ludieke' naam: Repit ie of Rapiedie.

Het batterijenpakket en de motor moeten de RapidE 600 kW (ruim 815 pk) gaan geven en een bereik van 320 kilometer. Daarmee heeft het bedrijf zijn vizier openlijk op de Tesla Model S gericht.

Uiteindelijk gaat de Rapide zelfs helemaal het veld ruimen en komt er geen vervanger voor de auto. De crossover van Aston, de DBX, moet de spirituele opvolger worden van de huidige auto. Daarnaast moet de nieuwe Lagonda er voor zorgen dat niemand ooit nog terug wil naar de Rapide. "Hopelijk zijn de klanten blij met de Lagonda en als die niet bevalt kunnen ze bij ons terecht voor een DBX," aldus Palmer.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f00bfa819b01', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });