Koop een Bentley Bentayga die total loss en perfect tegelijk is

De Bentley Bentayga is geen ongewilde auto. Toch staat er nu een te koop bij de veredelde lommerd die Copart in Amerika is. Dit is uw kans om een auto met een nieuwprijs van iets meer dan 280K voor een prikkie op de kop te tikken.

Waarom wordt deze Bentayga geveild bij een toko als de Copart? Meestal is dat geen goed teken. Ook al is deze ultradikke Bentley in de kleur verwaterd gehoorapparaat gespoten, nog steeds is-ie zonder meer begeerlijk. Hij lijkt bovendien maagdelijk onaangeroerd. Waarom is deze bolide dan total loss verklaard

Dat is nogal een technisch verhaal dat zich overigens vrij simpel laat uitleggen: dit specifieke exemplaar is gestolen, maar werd teruggevonden. In de tijd tussen diefstal en terugvinden, betaalde de verzekeraar echter uit. Dat maakt de auto total loss en krijgt in dit geval de status 'rebuilt'. Dat is duidelijk niet het geval, maar de wet is niet altijd logisch.

Lullig voor de voormalige eigenaar is het wel, want Bentayga's zijn nogal zeldzaam. Mogelijk zal hij zijn eigen 'wrak' terugkopen en een premium moeten betalen. De teller staat nu op een ruime ton, maar de veiling duurt nog een kleine week, dus de biedingen zullen akelig oplopen. Dat van dat kopen voor een prikkie was misschien een beetje gelogen.