De ideale 911 GT3 ziet er zo uit

Porsche heeft de configurator voor de 911 GT3 online gezet. Om iedereen vast op weg te helpen stelde Autobahn zelf de ideale combinatie samen. Aanschouw.

Bij het bestellen van een sportauto is er een belangrijk ding dat je in je achterhoofd moet houden. Het is de vraag of dit je enige speelgoedauto wordt, of dat je zodanig rijk bent dat je er volgende week waarschijnlijk nog een gaat bestellen. In ons geval komt het antwoord dan uit op tweemaal nee antwoorden, waardoor de beantwoording hypothetisch blijft. Voor de meeste Porschekopers zal het antwoord waarschijnlijk het meest neigen naar 'ik kan er maar één betalen'. Wat meteen een belangrijke kwestie bij het kopen van een auto beantwoord: de kleurkeuze. Ga dan voor een beetje een beschaafde kleur, die toch lekker opvalt, maar pass voor het Lava Oranje. Onze ideale GT3 is Saffierblauw Metallic (+ €1.245). Daarmee blijft de auto ook geschikte als daily driver.

Over wielen gesproken, die zien er het beste uit met de Platinum Zijdeglans (+ €1.068) erover gespoten. Binnen in zitten gele remklauwen die happen in keramische remschijven (+ €9.702) en om parkeergarages in een uit te komen hebben we ook de vooraslift maar aangevinkt (+ €2.389).

Binnen kun je een stuk meer uit je dak gaan dan aan de buitenkant, je bent immers de enige die daar naar hoeft te kijken. Pas wel op voor je inruilwaarde, want de volgende eigenaar is misschien minder gecharmeerd van een orgie van bruin. Uiteraard is een GT3 zonder kuipstoelen niet echt, dus horen de volledige racestoelen erbij (+ €4.956). Zespuntsgordels in het rood (+ €440) passen goed bij de rode sportchrono-klok (+ €363) op het dashboard. Om in het rode thema te blijven is de twaalfuurstreep in het alcantara van het stuur een onmisbare extra (+ €252).

Buiten alle opties moet je ook de 911 GT3 nog aanschaffen (+ €226.725). Wie nu de extra's van het geluidssysteem mist, kijkt in het verkeerde topic: deze auto heeft een zescilinder boxerorgel achterin liggen, waardoor Porsche die Beckers-meuk mag houden (+ €0). Hieronder het resultaat van de configuratie, rechtstreeks bestellen kan hier. Geen dank. Zelf spelen kan alhier.