In Japan maken ze van een BMW 3 Serie gewoon een tank

In het land waar vrouwen bijzondere dingen kunnen met zeebanket, houden de mannen er merkwaardige tuning-methodes op na. Het resultaat is bijvoorbeeld deze extreem gezwollen BMW met bullbar.

De Japonees houdt van lage auto's. Serieus lage auto's, liefst zodanig dat ze eruit zien alsof ze door hun hoeven zijn gezakt. Dat heeft overigens een doel; (negatief) camber gaat slip tegen bij hard sturen. De hoek waaronder de band ten opzichte ven een oppervlak staat, drukt de band in bepaalde gevallen juist de weg in (en is in alle andere omstandigheden minder dan ideaal). Daarom hebben F1-bolides ook negatief camber.

Van dat soort wielen kunnen we echter nog het beperkte nut inzien. Zo'n bullbar is lastiger. Vooral omdat we hopen dat het alleen ornament is en geen gadget die bedoeld is om mensen van trottoirs te zuiveren of auto's van de weg te rijden. Laten we naïef zijn door voornoemde- en ramkraak-bedoelingen uit te sluiten, en het op een bot ornament te houden.

In elk geval is het ook bruut. Je schuift wel een baan op als dit in je binnenspiegel opdoemt. Maar dat laat onverlet dat een BMW M3 op deze wijze toetakelen eigenlijk gewoon tot een strafzaak moet leiden.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2d71432c98e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });