Zo zien Rolls-Royces eruit als ze zijn gewijd aan Britse muziek

De fine flower van de Britse muziekwereld heeft bijgedragen aan Rolls-Royces collectie van negen volmaakte Wraiths die zijn geïnspireerd op Britse muziek. Onder hen zijn Roger Daltrey van The Who en Ray Davies van The Kinks. Hier is het resultaat.

Echte muziek is een Duitse uitvinding, zoals Bas van Putten u zal uitleggen. Maar dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd sinds de uitvinding van dit brood voor het hart. Roger Daltrey en Ray Davies zijn daarvan getuigen. Beiden bestelden de Rolls-Royce Wraith die werd gebouwd volgens hun specifieke aanwijzingen. En dan hebben we Dame Shirley Bassey nog niet eens genoemd.

De Inspired by music-serie heeft een opvallend Brits tintje, maar dat is waarschijnlijk omdat een Beethoven-variant te snel en vurig zou zijn en een Wagner-creatie slechts een enkele keer zou ontsteken om daarna nooit meer die industriële grondtoon te halen. Het werd Britse muziek. En niet onterecht, want Rolls-Royce is nog altijd de incarnatie van wat stierf in some corner of a foreign field

Een deel van de opbrengsten gaat naar goede doelen. Dat geld wordt natuurlijk verbrand, maar soms zelfs voor goede dingen. Daltrey heeft twee Rollers besteld. Eentje als eerbetoon aan The Who en eentje die werd gelardeerd met verwijzingen naar de rock-opera Tommy. Davies wilde een Wraith met onder andere verwijzingen naar Sunny Afternoon. Voorts vinden we werk van Giles Martin, wiens vader George een nauwelijks te overschatten hand had in het succes van The Beatles, en invloeden van Shirley '007' Bassey. Mooi werk.

Eeuwig zonde dat de beste die de Britten ooit voortbrachten op muzikaal gebied op 10 januari 2016 is overleden. Die had de auto opnieuw uitgevonden.