Autosmokkelaar verantwoordelijk voor de dood van een LaFerrari

LaFerrari kost minimaal een miljoen dollar en er zijn al vraagprijzen gezien die een veelvoud daarvan bedragen. Toch gaat er waarschijnlijk eentje gesloopt worden in Zuid-Afrika omdat een smokkelaar de papieren niet kan overleggen.

Iedereen vraagt zich weleens af waarom extreem slimme mensen niet rijk zijn. Mutatis mutandis past ook de vraag waarom sommige puissant rijke individuen zo dom zijn dat het pijn doet. Neem het volgende verhaal: de eigenaar van een LaFerrari heeft tot twee (!) keer toe geprobeerd zijn bolide Zuid-Afrika in te smokkelen. Beide keren zonder succes. 

Nu is de wagen in beslag genomen. Als de eigenaar niet in staat is om snel de benodigde papieren te overleggen (die hij dus niet heeft, want illegale actie) is de overheid van Zuid-Afrika genoodzaakt de Ferrari te vernietigen. Dus je hebt al het geld in de wereld, maar je bent niet bereid om het importtarief te betalen. 

Wat een crimineel domme actie. Des te meer omdat de politie de auto al bij de eerste faalactie in beslag had genomen. Stond drie jaar in de opslag. Zodra de eigenaar het ding weer in handen kreeg, reed hij ermee naar een gefaalde buurlandstaat van Zuid-Afrika. De dag nadat hij de wagen weer in handen kreeg, probeerde hij opnieuw Zuid-Afrika binnen te komen. 

Om het allemaal nóg erger te maken: LaFerrari had in geen enkel geval Zuid-Afrika in gemogen, want dit specifieke exemplaar heeft het stuur links zitten. Dat is volgens Zuid-Afrikanen de verkeerde kant; dergelijke voertuigen mogen het land sinds 2004 niet meer in. Wat een dieptrieste episode en wat een donker-tragisch besluit, want de LaFerrari is waarschijnlijk voorgoed verloren. Wij vliegen even een Da Vinci naar Raqqa.