Beeld: de bizar brute Brabus Rocket 900

De Brabus Rocket 900 is een supersedan gebaseerd op de Mercedes-Maybach S600. De doelgroep bestaat exclusief uit mensen die denken dat een Rolls-Royce een valiummobiel met extra tranquillizers is. Wat een beest.

De supersedan is de mooiste autoklasse voor de persoon die denkt dat je Olympisch kunt sprinten met kaplaarzen aan, voor die ene dappere ziel die zijn sloep laat uitrusten met nucleaire aandrijving, voor de man die bij de schiettent komt aanzetten met zijn eigen Heckler & Koch. Het is die ongezond aantrekkelijke mix van supersportwagenprestaties van een auto die geen gram zwaarder had moeten zijn om een groot rijbewijs nodig te hebben. Je kunt er niet van houden.

Daarom is er de Brabus Rocket 900. Die begon zijn leven als Mercedes-Maybach S600, maar kreeg vervolgens de stuwraket uit de Saturn V en het leer uit een Bentley. De V12 met dubbele turbo's produceert 900 pk (noot: dit is geen hybride) en 1500 Nm koppel (noot: WTF?!). Nul naar honderd gaat in 3,7 seconden en de top ligt op drie-hon-derd-vijf-tig kilometer per uur. Hiervoor moeten de juiste superlatieven nog worden uitgevonden. En dat voor een auto met een naam die klinkt als een vibrator.

Kost een half miljoen euro, maar dan heb je ook wat alles wat je ooit nodig zult hebben.