Aston Martin Vanquish S Red Arrows Edition is rood

Nagellakrood is de beste omschrijving van de kleur van de Red Arrows Edition. De knalrode showboat is opgedragen aan de piloten van het showteam van de RAF. Op het dak mist de laklaag, daar kijk je recht op het koolstofvezel met speciale inlay.

Q by Aston Martin knutselt de laatste tijd veel speciale edities in elkaar. Het is een teken van de groeiende markt voor extreem dure speciale speeltjes. De Britten gaan daarbij niet zo ver als Ferrari dat een speciale coachbuild-afdeling heeft waar one-offs worden gemaakt. Toch is het meer dan een afdeling waar je de kleur van de verf zelf mag mengen en het stikseltje op het leer mag ontwerpen.

De Aston Martin Vanquish S Red Arrows Edition heeft behalve de opvallende 'Eclat Red' lak een speciaal gemaakt dak van carbonfiber. In het dak is het 'charge' patroon dat in de canopy van een straaljager zit nagebootst. Op de voorspoiler zit op beide hoeken een Britse vlag die geëmailleerd is. De uitlaat is van titanium.

Aan de binnenkant van de auto zijn de Q-engineers helemaal uit hun dak gegaan. Het standaardstuur is vervangen door een exemplaar uit de One-77, terwijl de schakelaars ook zo uit een straaljager lijken te zijn overgenomen. De bekleding is niet volledig van leer, maar deels van hetzelfde materiaal dat ook om een schietstoel heen zit. In tegenstelling tot de DB5 van James Bond heeft Q in dit exemplaar geen echte schietstoel gebouwd.

Onderhuids blijft het een standaard Vanquish S, met de vertrouwde 'oude' 6.0 liter V12. De motor die zonder turbo's goed is voor 600 pk.

Er komen tien exemplaren van de auto: negen worden er verkocht en een wordt geschonken aan de Red Arrows. Het idee achter die aantallen: er zijn negen vliegtuigen in het showteam.