Beschaafde hot-rod: Mercedes 450 SL Shooting Brake

Het verknutselen van auto's is een van Amerika's grootste hobby's. Doorgaans is resultaat niet al te best, maar deze SL Shooting Brake is een uitgangspunt voor een mooie one-off klassieker. Voor niet al teveel geld heb je een unieke wagen.

Tot 2011 ging deze SL door het leven als een vrij standaard coupé cabrio, hij werd netjes onderhouden en kreeg af en toe nieuwe onderdelen. Maar toen de huidige eigenaar de auto in handen kreeg begon een flinke operatie waarbij de auto van gedaante veranderde. Heiligschennis of niet? Over het algemeen deed de eigenaar uit Missouri dat behoorlijk goed. De auto ziet er eigenlijk uit alsof hij zo ooit geleverd is.

Het is jammer dat er stoelen uit een Lexus 300 ES in zijn gezet en dat er bizar grote wielen onder staan. Allemaal details die je uiteraard makkelijk kunt veranderen. Lastiger, maar niet onmogelijk is het om de vreemde luchtgaten achter de voorwielen weer dicht te maken. Deze auto verdient het om ondanks zijn afwijkende uiterlijk, toch zo dicht mogelijk bij een originele SL te blijven.

De auto, die motorisch nog wat aandacht verdient, wordt geveild via een internetveiling. Het huidige bod is een forse $10.000. Voor een originele SL een schijntje, maar hoewel deze cosmetische bilcorrectie goed is uitgevoerd, maakt het toch een freak van de auto.