Idiote trouwrituelen zijn cashcow voor bekeurende politie

Sommige mensen vieren trouwerijen door overlast te bezorgen. Bijvoorbeeld door met snelle en dure auto als een idioot te rijden - uiteraard luid claxonnerend en in colonne. De politie loopt binnen.

Er zijn kneuzen die de mooiste dag van iemand anders leven vieren met een hoop kabaal en het hinderen van andere weggebruikers. Neem het voorval in Arnhem zondag. Gasten van een Marokkaanse bruiloft werden vijftien keer op de bon geslingerd omdat ze in dikke Porsches, Ferrari's en Mercedessen de verkeersregels aan hun laars lapten. 

Aanvankelijk greep de politie niet eens in, blijkt uit het volgende: "Bij de tweede helft van de rit, besluit de politie toch om bekeuringen uit te delen voor verkeersovertredingen. Er zou geracet zijn met de auto's en gevaarlijk zijn ingehaald. Eén auto bleek een ééndagskenteken te hebben en die mocht vandaag in Nederland niet rijden. Die auto is in beslag genomen." Dat is een lastig verhaal om je bij het kkmoederverhuurbedrijf uit te lullen.

In België was het dit weekend echter ook raak. Nabij Brussel besloot een trouwkonvooi te stoppen op een viaduct. Op een snelweg, dat is. 

De Belgische politie constateerde 28 verkeersovertredingen en schreef voor bijna 2500 euro aan boetes uit. Kijk, zo doedde ge dat.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f68a7436ef20', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });