Londense politie arresteert Force India-eigenaar Vijay Mallya

Vijay Mallya is vanmorgen in Londen aangehouden door de Metropolitan Police. Hij heeft zoveel achterstallige schuldbetalingen dat de autoriteiten in India om zijn arrestatie hadden gevraagd.

Het leek erop dat Vijay Mallya steeds verder uit het dal aan het opklimmen was. Zijn Formule 1-team rijdt steeds vaker niet helemaal in de achterhoede maar richting de voorhoede van het veld mee. Ook zijn de auto's tegenwoordig roze gekleurd dankzij een sponsordeal die zo'n €70 miljoen per jaar aan inkomsten genereert.

Toch is de schijn anders dan de werkelijkheid, blijkt vandaag. Vijay werd vanmorgen op verzoek van Indiase autoriteiten aangehouden in Londen. De gevallen zakenman heeft veel leningen openstaan en betaalt die niet af. Vandaag nog wordt de hotshot voorgeleid aan het Westminster Magistrates Court om die over zijn uitlevering aan India gaat beslissen.

Indiase banken verlangen nog $1,4 miljard van Mallya, nadat zijn dranken- en vliegtuigimperium instortte. Vijay vindt het zelf allemaal wel meevallen en zegt dat de schulden minder hoog zijn, of dat ze hem niet aan te rekenen zijn. Het is desondanks bijzonder dat de Formule 1-teambaas India al tijden ontvlucht is en zich niet meer vertoont bij Grands Prix in landen die een goede band met India hebben. Overigens valt het volgens Vijay op twitter allemaal wel mee: