Wauw, een originele Chinese auto die er goed uitziet

Vooruitgang gaat in kleine stapjes, niet in grote sprongen voorwaarts. Neem bijvoorbeeld de concept-MPV die Geely zojuist aan de wereld heeft gepresenteerd. Die ziet er prima uit!

Wij zijn doorgaans de eersten om Chinese auto's af te kraken. Het zijn dikwijls schaamteloze kopieën en als ze het helemaal zelf proberen, is het resultaat alleszins verdrietig. Wij verwachten, zoals zoveel mensen, meer van een industrial powerhouse. Nu gaat het echter de goede kant op. 

U ziet hier Geely's idee van een MPV. En dat is allesbehalve deprimerend. We zien een ménage à trois tussen de beste elementen van de Citroën DS5, de Opel Zafira en een snufje Mazda. Maar een kopie is het zeker niet, dit is origineel tekenwerk. Met leuke details bovendien: alle stijlen behalve de A-stijlen zijn visueel weggeboetseerd en wekken de illusie dat het dak zweeft. 

Er is helaas nog niets bekend over aandrijflijnen en het is de vraag of de auto überhaupt in productie genomen wordt. Als wel, dan zet Geely zijn geld kennelijk op de terugkeer van de MPV. Misschien denken ze dat de crossover zijn langste tijd gehad heeft. Als de MPV weer zo populair wordt als rond de eeuwwisseling, is het fijn dat ze er zo uit gaan zien.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecf0900ecf6a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });