Opel Grandland X is een rijtjeshuis op wielen

Voor wie van afkortingen houdt: de Opel Grandland X is een CUV, geen SUV. U koopt dit soort auto's, daarom vertellen we het even. De Grandland wordt de derde en grootste Opel uit de X-lijn, na de Mokka en Crossland.

Gefeliciteerd Opel, deze auto ziet eruit alsof een Chinese fabrikant een poging heeft gedaan om de Opel Grandland X na te maken. Maar Opel is helemaal geen Chinese autobouwer, waarom krijgen we dit soort ellende in de file voor en achter ons staan? Enfin, voor een crossover-ding ziet de Grandland X er best aardig uit, maar is dit echt de fabrikant die ons ook de Opel GT Concept bracht? En hebben ze de wielen vast uit de kast getrokken bij nieuwe moeder Peugeot?

Hoe dan ook, Opel noemt de Grandland X een atletische en avontuurlijke auto met veel ruimte voor passagiers en bagage. Dat mag ook wel, het is tenslotte een crossover tussen een MPV en een SUV. De auto zit in hetzelfde segment als de Astra en Zafira van Opel, waardoor Opel het volledige middensegment nu heeft dichtgemetseld.

De crossover is helemaal volgehangen met allerlei moderne spulletjes: LED-verlichting, adaptieve cruise control die automatisch voor voetgangers remt, parkeerassistent enzovoorts. Omdat de Grandland pas op de IAA in Frankfurt (september) wordt gepresenteerd, verklapt Opel ons nog niet welke motoren ze in de auto gaan leggen. Ze moeten immers nog wat overhouden om ons de komende maanden te vertellen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecf0b8ed1576', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });