Komt er dan toch een hybride Porsche 911?

Porsche wil zijn modellengamma uitbreiden met meer elektrische en hybride auto's. Wordt ook de onaantastbare 911 gemutileerd?

China is dit jaar het hart van de elektrische revolutie. Ook Porsche maakte in Shanghai bekend dat het bedrijf verder werkt aan post-fossiele aandrijflijnen. Er zit meer dan alleen hybride Panamera's en een prachtige maar peperdure Mission E in de pijpleiding. Een logische zet van Porsche, want de grootste automarkt ter wereld - de Chinese - wordt qua emissieregels een soort antirookgekkie. 

De draai die Porsche daaraan geeft is wel weer mooi. Bij monde van CEO Blume: "It’s more than just the need to comply with rules. We find the technology as such interesting, as electric cars allow a very sporty driving experience, which fits well with the core value of our brand.” Normaliter zouden we dit afserveren als prietpraat omdat de R&D-kosten van dit soort grappen enorm hoog zijn. Maar goed: Porsche 918. Porsche praat geen peop. Oh en geld zat.

De grote vraag is echter: wat gebeurt er met de 911? Porsche heeft grote bedenkingen bij een hybrideversie van een van de beste sportwagens ooit. Aan de andere kant: de Porsche 911 is niet zo compromisloos als zijn imago of zijn horde orthodoxe volgelingen. 911's waren ook ooit exclusief luchtgekoeld. Just saying.