Het is tijd om een Audi Sport Quattro te kopen

Met zijn 32 jaar kunnen we de Audi Sport Quattro al bijna een klassieker noemen, maar omdat het een Groep B-monster is durven we het nog niet aan: dit is een Youngtimer. De motor is (in 1987 al) vervangen door een exemplaar dat 387 pk levert.

Hoewel de motor vervangen werd, is deze Sport Quattro origineel te noemen. Het organieke exemplaar was van aluminium en al snel kwam Audi erachter dat dat materiaal weliswaar heel licht was, maar ook poreus was en snel kon scheuren. Binnen twee jaar nadat deze auto op 17 december 1984 uit de fabriek rolde, kwam hij er alweer terug om een stalen motor te ontvangen.

De auto heeft 90.500 kilometer op de klok staan en werd altijd behandeld als een prinsesje. Dat wil zeggen dat hij nog niet gerestaureerd is, hoewel de motor in 2010 wel werd gereviseerd. Daarbij werd hij op een rollenbank gezet waar werd bevonden dat hij 348 pk en 348 Nm levert, meer dan de originele motor af-fabriek leverde.

Het Groep B-beest wordt binnenkort geveild in Italië. Helaas is er nog geen schatting van de opbrengst bekendgemaakt en ook de reservelimiet is nog niet openbaar, maar onlangs stond er een exemplaar voor €500.000 te koop.