VIDEO. Chriet Titulaer in 1992 over de elektrische auto

Eindelijk beginnen de elektrische auto's een beetje door te dringen in de files op de snelweg. De afgelopen weekend overleden ziener Chriet Titulaer voorspelde hun komst 25 jaar geleden al.

De meeste voorspellingen die Chriet Titulaer deed in zijn TV-programma's in de jaren tachtig en negentig zijn al lang uitgekomen. De futuristische inrichting van het Huis van de Toekomst in Rosmalen is tegenwoordig voor bijna iedereen bereikbaar met wat simpele domotica en je smartphone, ook zo'n voorspelling die er al lang is.

Elektrische auto's zijn echter nog steeds geen gemeengoed, terwijl Chriet al in 1992 sprak over het broeikasprobleem. Daarbij sloeg hij ook meteen de spijker op zijn kop: zonder een duurzame manier van energie-opwekking heeft een elektrische auto weinig zin, je verplaatst de uitstoot alleen maar.

Titulaers voorspellingen leken op het moment dat hij ze deed vaak bizar, maar de man heeft meer dingen goed voorspeld dan fout. Nu is het wachten nog op die echte doorbraak van elektrische auto's. Doe het voor Chriet.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecf0db15af4c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });