Wordt het beter dan deze ultrazeldzame BMW M3 uit 1990?

Zelden kom je een 27 jaar oude auto tegen met zo weinig kilometers op de klok. Deze schitterende BMW M3 Sport Evolution heeft slechts 119 kilometer gereden. En hij kan de uwe zijn. Vraag alleen niet voor welk bedrag.

De zelfbeheersing van de voormalige eigenaar grenst aan het onmenselijke. Effectief heeft hij een tijdcapsule gebouwd. In bijna dertig jaar is er niets veranderd aan deze geweldige 2.5 liter E30 M3 Sport Evolution.  U krijgt eigenlijk alles: racing pedigree, 235 pk, 240 Nm, een sprint naar de honderd in 6,1 seconden en een top van 250 km/u. 

Bovendien is de Sport Evolution zeldzaam, er zijn er maar 600 gemaakt. Dit specifieke geval is ultrazeldzaam, want het aantal gereden kilometers is minder dan een ritje Amsterdam-Eindhoven. Benieuwd of er betere exemplaren bekend zijn van deze ultieme versie van de aarts-M3.

Momenteel staat-ie te koop in de VS, maar het lijkt erop dat er druk wordt onderhandeld met een koper. De prijs is onbekend, maar als we een zinnige gok wagen, springen de tranen in de ogen. Een uitstekende maar normale M3 uit 1988 doet tegenwoordig al twee ton. Een perfecte M3 in een klasse daarboven gaat mogelijk voor meer dan een kwart miljoen dollar van de hand.

Maar goed, dan heb je ook wat. Geil speelgoed voor de petroseksueel bijvoorbeeld.