Dit is de nieuwe BMW M550d, een machtig dieselkanon met 4 turbo's

Voor Autobahn-fanatici had BMW al de 462 pk sterke M550i klaar staan, daar is nu de goddelijke M550d bijgekomen. Met een 3.0 liter zes-in-lijn die dieselolie omzet in een immense berg pk's en Newtonmeters.

De BMW M550d xDrive is uitgerust met de nieuwe B57-motor (specs), een blok dat opgezweept wordt door twee lage- en twee hogedrukturbo's. Hierdoor komt het piekvermogen uit op 400 pk en is er vanaf 2.000 tpm een monsterkoppel van 760 Newtonmeter aanwezig. Sprintfeestje! Want de 100 km/u wordt in de sedan al in 4,4 seconden aangetikt, terwijl de Touring er 4,6 seconde over doet. 

De top is volgens een oude Duitse traditie begrensd op 250 km/u. Ander bijkomend voordeel van moderne turbotechniek; op papier is het verbruik beperkt gebleven tot 5,9 l/100 km (gemiddeld). Ongeveer evenveel als een Passat TDI van 15 jaar geleden.

De auto wordt geleverd met BMW's interpretatie van vierwielaandrijving (xDrive) en het schakelwerk gaat via een achtraps automaat van ZF. De 'M' in de annotatie betekent dat de auto van boven tot onder is voorzien van prettige M-onderdelen, zoals een 10 mm lager M-onderstel, vering, remmen, uitlaat, en Integral Active Stearing. Optisch herken je de M550d xDrive aan de M-bumpers met grote luchtmuilen, 19-inch lichtmetaal en donkgrijze spiegelkappen en nieren. Ingetogen doch gruwelijk, zoals we BMW's graag zien. 

Wat de BMW M550d xDrive in Nederland gaat kosten is nog niet bekend, maar kijk naar de prijs van een BMW M550i en u weet waar u rekening mee moet houden...

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b7730cf350', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });