Probeer niet te kwijlen bij deze BMW 6 Serie uit 1980

BMW's worden niet bejaard, ze rijpen alleen. Typisch voorbeeld van die stelling is deze BMW E24 6 Serie. De kleur is matig, de rest is top. Soortvan.

We kunnen er niet zoveel over zeggen: het is geen topstuk, maar het is wel een specimen van de eerste 6 Serie - een 633 CSi zelfs. Dus een 3.2 zes-in-lijn die 197 pk en 285 Nm koppel produceert. De motor heeft 140 duizend kilometers trouwe dienst geleverd, wat een heel redelijk kilometertal is en uw kansen vergroot de wagen voor een relatief gering bedrag te bemachtigen.

Voordat u gaat bieden; hier houdt het goede nieuws ook wel op. Dit is geen puntgaaf exemplaar. De lak op de motorkap is niet origineel, er is wat gezeik met de elektrisch bedienbare ramen en als klap op de vuurpijl is de automatische transmissie niet stuk, maar wel middeleeuws. U krijgt maar liefst drie (3!) hele versnellingen. Dat is echt zonde.

Maar goed waar hebben we het over? Een BMW 6 Serie CSi die voor een prikkie kan worden afgehamerd, dáár hebben we het over. En over de pure porno van een grille als een haai.