VIDEO. Het beste uitzicht uit een Indycar

Je hebt camera's in neusvleugel, op de airpod, boven de cockpit en langs de baan, maar je ziet nooit precies wat een coureur ziet. Vreemd, want elke skiër of kitesurfer heeft tegenwoordig al een GoPro op zijn hoofd. Gelukkig heeft Indycar de Visor Cam. 

Waarom wordt er nog ander beeld uitgezonden van races als je een Visor Cam hebt? De beelden zijn geweldig. Neem onderstaande video van (Fernando Alonso's toekomstige Indy 500-teamgenoot) Marco Andretti op de driehoekige oval in Phoenix. Vanuit de helm van een coureur ziet ovalracen er helemaal niet saai uit. Integendeel, het is doodeng met die muur naast je. 

De video van Ryan Hunter-Reay op Barber Motorsports Park is helemaal geweldig om te zien. Hij zit tijdens het rijden rustig wat aan de knopjes op zijn stuur te draaien, terwijl hij boven de driehonderd kilometer per uur rijdt.

Op dezelfde baan rijdt Graham Rahal in de auto van het team van David Letterman zijn rondjes. We willen voortaan altijd zo meerijden. Al is het wel belangrijk dat je geen al te brakke zaterdagkater hebt. Oh, sorry, was die waarschuwing te laat?