Roddelblad moet Michael Schumacher €50.000 betalen

"Es ist mehr als ein Weihnachtswunder - Michael Schumacher kann wieder gehen." Met deze kop opende het Duitse roddelblad Bunte in 2015 haar kerstnummer. De F1-legende zou weer kracht in zijn benen hebben. Niets van waar, bleek later.

De familie van Schumacher was allerminst blij met de stroom aan roddels over de toestand van Michael en sleepte het blad voor de rechter. Met succes, want de regionale rechtbank in Hamburg acht bewezen dat de claims een leugen zijn en heeft Bunte veroordeeld tot het betalen van 50.000 euro schadevergoeding (Corinna Schumacher en de familie hadden 100.000 euro geëist.)  

De zaak kreeg in Duitsland veel aandacht omdat het de eerste update over de gezondheidstoestand van de zevenvoudig wereldkampioen was sinds hij uit zijn coma ontwaakte, op 16 juni 2014. De complete radiostilte rondom de toestand van Schumi is iets dat veel fans steekt, want tot op de dag van vandaag heeft de familie geen verdere toelichting gegeven. Ondertussen is wel de non-profit organisatie 'Keep Fighting' opgericht, en werden er social media-accounts opgetuigd 'to share memories'. Alsof 'ie er niet meer is.