China presenteert: verkeersdrempels voor smartphoneverslaafden

China is een communistisch land. En dat betekent dat de overheid zijn burgers door net iets meer hoepeltjes laat springen dan in het westerse prikkelliberalisme gebruikelijk is. Wat dacht u bijvoorbeeld van verkeersdrempels voor voetgangers? 

Het is een bekend probleem, je hebt je hele volk geHertzenbergerd, en je controleert vrijwel al hun gedachten, maar je kunt ze niet zo ver krijgen het laatste stukje onvervuilde rivier van China te bekijken. Daarom heeft een Mandarijn in zijn onmetelijke technocratische wijsheid besloten dat voetgangers bij toeristische trekpleisters maar eens flink gehinderd moeten worden door verkeersdrempels. 

Dat gebeurt nu op een bepaald deel van het Grote Kanaal in China, een soort wereldwonder voordat wereldwonderen werden gecompileerd. En er is geen hond die daar fatsoenlijk acht op slaat. Het probleem is namelijk dat Chinezen net zo oppervlakkig zijn als westerlingen. Ze boetseren liever een kattengezicht op hun hondenkop dan bezienswaardigheden buiten hun beeldscherm bekijken. Dus dagjesChinezen verzuimen daardoor op de staatsgeleide manier mooidingesen te bewonderen die de Volksrepubliek hen biedt.

Chinese Stolpersteine moeten er voor zorgen dat wie nog op zijn smartphone loert, genadeloos op zijn bek gaat. De whatsappende automobilist laat zich door een drempel niet van zijn scherm losweken. Doden zijn het gevolg. We hebben de verkeersdrempels en biggenruggen al geprobeerd, maar die schaden vooral de auto en niet de automobilist. Misschien is het toch tijd voor Chinese methoden, machinegeweren en andere machtsmiddelen.