Nürburgringrecord gaat naar China

Het record voor productieauto's op de Nordschleife is nu nog in handen van de Lamborghini Húracan Performante. Toch claimt het Chinese NIO sneller te zijn met een auto die blijkbaar al in productiespec is: de EP9 is zeven seconden sneller: 6:45,9.

De ringronde is een wedstrijd van mythische proporties die wordt uitgevochten door autofabrikanten. Elke maand komt er wel weer iemand die beweert dat hij in zijn klasse de beste is. Vooral de vraag of een auto wel echt een productiemodel is, wordt vaak ontkennend beantwoord. De Radical SR8 LM rijdt sneller dan de Lambo over de ring, maar het is de vraag in hoeverre de auto nou wel echt zou worden toegelaten op de weg. En ook over de prestatie van de Húracan is niet iedereen het eens.

De Chinese NIO EP9 is duur en snel. De 1.360 pk zetten je $1,38 miljoen in de achteruit. Daarna gaat alles vooruit, en wel in een noodgang. Eerder werde de Nordschleife al in 7 minuten en vijf seconden gerond. Inmiddels is er weer twintig seconden van die tijd geschaafd.

De video van het nieuwe record is nog niet vrijgegeven, dus helaas kunnen we die nog niet controleren. Als goedmaker hieronder de film van het vorige record.