Pastor Maldonado bijna terug in de Formule 1

In Spanje stond hij ineens weer in de paddock: brokkenpiloot Pastor Maldonado. Hij wil namelijk zijn carrière in de Formule 1 verlengen. Dit jaar wees hij de kans om mee te rijden af: Pastor vond de aangeboden auto niet competitief genoeg.

In 2016 mocht Pastor Maldonado plotseling niet meer meedoen met het Formule 1-circus. Door een geldruzie tussen zijn sponsor PDVSA en Renault ging het stoeltje van de Venezolaan naar Kevin Magnussen. Hij hoopte daarom in 2017 weer in de wagen te zitten, een hoop die onder meer werd gevoed door het vertrek van Nico Rosberg.

Team Pastor had gesprekken met verschillende teams voor de terugkeer en dat leidde zelfs tot de mogelijkheid om bij een team mee te doen. Oud-GP-winnaar Maldonado vond de auto echter te slecht en ging niet op het aanbod in. Er was echter geen enkele andere mogelijkheid, dus ook 2017 staat hij naast de baan. Tegen Autosport zei hij daarover: "I have the experience and I had opportunities to come back here this year. I was quite close to coming back but I decided not to. But if I don't have any good feeling, if I don't have any guarantees to do in the good way, it's better to stay away - so I turned them down."

Vreemd genoeg bezweert Maldonado dat hij niet actief achter een terugkeer aanjaagt, maar dat hij wel zijn oren en ogen open houdt. Ook ontdekte hij in het afgelopen jaar dat er meer in het leven is dan racen: "I discovered there is something more interesting than F1 in life, it's not everything. When I wake up and decide 'OK, it's time to go back', I will."

Zet iedereen zich vast schrap voor de dag die je weet dat gaat komen: de terugkeer van The Maldonator.