Deze Volvo P1800 behoorde ooit toe aan Roger Moore

Jay Leno laat ons de Volvo P1800 zien. De wagen was de ster in The Saint, evenals de daadwerkelijke auto van die andere ster in de serie, Roger Moore.

Volvo heeft nooit echt beeldschone auto's gemaakt. Aansprekend ja, soms zelfs mooi, maar de P1800 staat alleen in de line-up. Qua pracht is het een Italiaans ogende afwijking van de Zweedse norm. Het is een schitterende auto - en dit exemplaar heeft ook nog eens een buitengewone geschiedenis. Het was de auto van Roger Moore.

Wellicht had u verwacht dat Moore zich voortbewoog in Astons en Bentleys, maar de P1800 is eigenlijk een passende auto voor de man die als enige nooit James Bond leek te acteren, maar gewoon die suave kerel wás. Every inch a gentleman zonder de macho grom.

Opvallend is wel dat de P1800 volledig is gerestaureerd. Moore was de eerste eigenaar van dit exemplaar uit 1968. Toen de wagen eenmaal werd verkocht, was-ie behoorlijk shaken & stirred. Er moest veel aan gebeuren. Lord Sir His Mooreness had waarschijnlijk wel betere dingen te doen dan auto-onderhoud. Blofeld achtervolgen, bijvoorbeeld.