Hoera! Lamborghini gaat ons trakteren op een vierde model

Decennialang moesten jongens en mannen het doen met slechts twee Lambo's. Een vuurspuwende V12 en zijn leuke broertje. De Urus maakte een einde aan die Batman & Robin-constructie. En nu is er zelfs een vierde telg op komst.

Commercie, wat ben je toch mooi. Lamborghini-baas Stefano Domenicali heeft bevestigd dat Lambo ergens in de jaren 2020 zo'n tienduizend auto's per jaar wil wegzetten. Het merk hoopt er volgend jaar zevenduizend te verkopen. Die drieduizend extra auto's zijn vermoedelijk niet uit de bestaande line-up te persen. Dus komt er in 2023 een vierde Lambo. Al dat gelul over zeldzaamheid moet gewoon wijken voor knaken.

Het is nog onduidelijk wat voor model het wordt. Een vierzitter ligt niet erg voor de hand, want de Panamera bestaat al, niemand weet nog wat Astons Rapide was en de Urus biedt ook ruimte aan vier personen. Sportwagens en SUV's maakt Lambo al en een budget-model past even goed bij Lamborghini als een Casio bij een makelaar.

Lambo heeft gelukkig al serieus nagedacht over zijn aanstaande. De ideeën zijn goed en passen volledig bij de huidige tijd: de Italianen gaan Memberberry. Wat is immers een betere niche voor een superrijkenspeeltje dan een feelgoodmobiel met een onrechtvaardigbaar hoog prijskaartje? Een heerlijke GT is best een optie. Member the 350 GT?